traktorin lumilinko

Traktorin lumilinko 2024: Esittely eri malleja

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä (merkitty *)

Kun talvi saapuu tuoden mukanaan runsaat lumisateet, traktorin lumilinko muodostuu korvaamattomaksi työkaluksi. Lumilinko on tehokas ja käytännöllinen ratkaisu lumitöihin, erityisesti suurilla alueilla, kuten maatiloilla, yritysten piha-alueilla ja julkisissa tiloissa. Valinta oikeanlaisen lumilingon löytämiseksi voi kuitenkin olla haastavaa, sillä tarjolla on useita eri malleja, jotka eroavat toisistaan ominaisuuksiltaan ja suorituskyvyltään.

Mikä on paras lumilinko traktoriin 2024?

Parhaaksi lumilinko-vaihtoehdoksi traktoriisi esitellään Norberg X23:

  • Yhteensopiva sekä taka- että nelivetoisten pieni- ja keskikokoisten traktoreiden kanssa.
  • Varustettu kahdella lumenheittotorvella, joiden suuntaa voi säätää haluamalleen puolelle tai molemmille puolille samanaikaisesti.
  • Lumilingossa on lapasyöttömekanismi, joka on kestävä ja pidetään monien mielestä parhaana ratkaisuna traktorin lumilinkoon.
  • Lumilingon koko mahdollistaa myös ahtaiden paikkojen tehokkaan puhdistamisen.
  • Säädettävät jalakset sallivat lumilingon syvyyden säätämisen.

Tämä tekee Norberg X23 lumilingosta luotettavan valinnan monenlaiseen lumityöhön, kestäen samalla koviakin olosuhteita, kuten kivi-iskuja.

Lumilinko LL1125, Tarmo

1-torvinen lumilinko traktoriin on tehokas lumityökalu, jonka avulla voi poistaa lunta suurilta alueilta nopeasti ja vaivattomasti. Työleveydeltään se on 225 cm, mikä mahdollistaa laajan alueen puhdistamisen yhdellä kertaa. Lumilinko on suunniteltu kiinnitettäväksi traktoreihin, jotka ovat varustettu CAT1 tai CAT2 kiinnityksellä, mikä tekee siitä yhteensopivan laajan valikoiman traktoreiden kanssa.

Lumilingon torven kääntö toimii hydrauliikan avulla, joka tarjoaa käyttäjälle helpon ja vaivattoman tavan säätää lumilingon suuntaa tarpeen mukaan. Luukku sen sijaan on mekaaninen, mikä tarjoaa yksinkertaisen ja luotettavan ratkaisun lumilingon käyttöön.

Lumilingossa on tasaterä, jonka mitat ovat 10 x 100 mm ja reikäjako 165 mm, valmistettu vahvasta S355 lujuusluokan teräksestä. Tämä materiaali takaa lumilingon kestävyyden ja pitkän käyttöiän vaativissakin olosuhteissa. Siiven korkeus on 60 cm, ja se yhdessä roottorin suuren halkaisijan (Ø 65 cm) ja roottorin akselin pituuden (65 cm) kanssa varmistaa, että lumilinko pystyy käsittelemään suuria lumimääriä tehokkaasti.


Lumiaura PL2500, Tarmo

Tarmo lumiaura traktoriin on tehokas työkalu lumen auraamiseen suurilta alueilta. Sen työleveys on 250 cm ja levyn korkeus 60 cm, mikä tekee siitä sopivan suurtenkin lumimassojen siirtämiseen. Aura on varustettu kumiterällä, jonka reikäjako on 260 mm, mikä mahdollistaa pehmeän ja tehokkaan lumen poiston ilman, että aura tarttuu helposti esimerkiksi sulaneeseen maahan.

Lisäominaisuutena lumiaurassa on hydraulinen levynkääntö, joka mahdollistaa noin 30 asteen käännön molemmille puolille, tehden aurauksesta entistä monipuolisemman ja tehokkaamman. Vaikka aura ei sisällä sovitteita, se on suunniteltu käytettäväksi monenlaisten traktoreiden kanssa, ja sen sovitelevyn koko on 117 x 39 cm. Mikäli aura kohtaa esteen, sen jousikuormitteinen levyn laukaisutoiminto aktivoituu, mikä suojaa sekä auraa että traktoria vahingoilta.

Tuki jalka varmistaa aurauksen jälkeisen säilytyksen helppouden ja turvallisuuden. Lisäksi levyn takana olevat heijastintarrat parantavat näkyvyyttä ja turvallisuutta työskenneltäessä hämärässä. Aurauksen kokonaispaino on 210 kg, mikä tekee siitä vakaa ja kestävä työkalu lumitöihin.

Eri traktorimallien yhteensopivuus

Traktorin lumilingon valinnassa ensiarvoisen tärkeää on varmistaa, että laite on yhteensopiva käytössäsi olevan traktorin kanssa. Eri traktorimallit vaativat erilaisia kiinnitysjärjestelmiä ja voimanlähteitä. Esimerkiksi jotkut lumilingot vaativat hydraulisen voimanlähteen, kun taas toiset toimivat mekaanisesti. Tämän lisäksi on otettava huomioon traktorin teho ja paino, sillä ne vaikuttavat lumilingon käyttöön ja tehokkuuteen.

Traktorin lumilingon tärkeimmät ominaisuudet

Kun valitset lumilinkoa, on tärkeää kiinnittää huomiota sen keskeisiin ominaisuuksiin. Heittosäde, lingon leveys ja korkeus, terien materiaali ja muotoilu sekä ohjausmahdollisuudet ovat kaikki tärkeitä tekijöitä, jotka vaikuttavat lumilingon suorituskykyyn ja käyttömukavuuteen. Lisäksi modernit lumilingot voivat sisältää erilaisia lisävarusteita, kuten LED-valot työskentelyyn pimeässä tai säädettävät heittoaukon kulmat, jotka lisäävät käyttömukavuutta.

Hyödyt ja yleiset vinkit

Traktorin lumilinko tarjoaa merkittäviä etuja manuaaliseen lumityöhön verrattuna. Se säästää aikaa ja vaivaa, erityisesti suurten lumimäärien tai laajojen alueiden kohdalla. Jotta lumilingon käyttö olisi mahdollisimman tehokasta ja turvallista, on tärkeää noudattaa joitakin perusohjeita.

Tehokas ja turvallinen käyttö

Kun käytät traktorin lumilinkoa, varmista, että alue on vapaa esteistä, kuten kivistä tai jäisistä kohdista, jotka voivat vahingoittaa linkoa tai aiheuttaa turvallisuusriskin. On myös tärkeää säätää lingon korkeus oikein, jotta se ei vahingoita alustaa, kuten asfalttia tai nurmikkoa. Lisäksi, kun työskentelet pimeässä tai huonossa näkyvyydessä, varmista, että käytät asianmukaisia valoja ja heijastimia turvallisuuden takaamiseksi.

Säännöllinen ylläpito ja huolto ovat avainasemassa lumilingon pitkäikäisyyden ja luotettavuuden kannalta. Tarkista ja puhdista linko säännöllisesti, erityisesti terät ja heittoaukko. Tarkasta myös kaikki kiinnitykset ja varmista, että hydraulijärjestelmä toimii moitteettomasti. Talvikauden jälkeen on suositeltavaa säilyttää linko kuivassa ja suojatussa tilassa, jotta se on valmiina seuraavaa lumisadetta varten.

Traktorin lumilinko on tehokas työkalu, joka tekee talvisista lumitöistä nopeampia ja vaivattomampia. Oikeanlaisen lumilingon valinta ja sen asianmukainen käyttö ja huolto takaavat, että voit luottaa laitteeseesi vuodesta toiseen. Kun lumilingon ominaisuudet ja käyttö ovat kunnossa, voit keskittyä nauttimaan talvesta ilman huolta lumitöistä.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *