traktorin kauha

Traktorin kauha: Monipuolinen ja välttämätön työväline maatalouteen ja lumitöihin

Traktorin kauha on keskeinen työkalu monenlaisissa maatalous- ja rakennustehtävissä. Sen valinta riippuu käyttötarkoituksesta, materiaalin tyypistä ja traktorin ominaisuuksista. Kauhoja on saatavilla useita erilaisia, ja niiden valintaan vaikuttavat niin kauhan koko, muoto kuin kiinnitystyyppikin.

Yleiskauhat – monipuoliset työvälineet

Yleiskauha on, kuten nimikin kertoo, suunniteltu monipuoliseen käyttöön. Näitä kauhoja löytyy useissa eri ko’oissa ja malleissa, jotka soveltuvat esimerkiksi maan, hiekan ja soran siirtämiseen. Yleiskauhojen tilavuudet ja muodot vaihtelevat, ja ne on suunniteltu erityisesti tehokkaaseen ja monipuoliseen materiaalin käsittelyyn. Esimerkiksi 1,45 metrin leveydellä varustettu standardimalli tarjoaa hyvän tilavuuden ja käyttömahdollisuuden erilaisiin työtehtäviin.

Lumikauhat – kevyemmän materiaalin käsittelyyn

Lumikauhat ovat erikoistuneet kevyempien materiaalien, kuten lumen, hakkeen ja viljan siirtämiseen. Näiden kauhojen tilavuus on suurempi verrattuna yleiskauhoihin, mikä nopeuttaa ja tehostaa työskentelyä lumisissa olosuhteissa. Lumikauhat ovat saatavilla useissa eri leveyksissä, esimerkiksi 2,4 metrin ja 2,7 metrin leveydellä, mikä mahdollistaa suurten lumimäärien nopean siirtelyn.

Takakauhat – pienempiin traktoreihin sopivat apuvälineet

Takakauha on erinomainen lisävaruste pienemmille traktoreille. Se soveltuu erinomaisesti lumen, hiekan tai vaikkapa polttopuiden siirtämiseen. Takakauhaa voidaan käyttää myös maan, soran ja lumen tasoitukseen. Sen monipuolisuus tekee siitä hyödyllisen työkalun monenlaisiin tehtäviin.

Kauhan valinnassa huomioitavaa

Kun valitset sopivaa kauhaa, on tärkeää miettiä, millaisiin tehtäviin sitä käytetään. Tarvitaanko kauhaa kevyempien materiaalien, kuten lumen tai hakkeen, siirtelyyn vai raskaampien materiaalien, kuten murskeen tai soran, käsittelyyn? Kauhan koko ja muoto ovat tärkeitä tekijöitä, samoin kuin kiinnitystyyppi, joka tulee olla yhteensopiva traktorin kanssa. Myös näkyvyys ja kippauskulma ovat tärkeitä ominaisuuksia, jotka vaikuttavat työskentelyn sujuvuuteen.


Tarkastelussa traktorin kauhat: Mallit, hinnat ja ominaisuudet

Traktorin kauhat ovat olennainen osa maatalouden ja lumitöiden tehokkuutta. Katsotaanpa tarkemmin joitakin suosittuja malleja, niiden hintoja ja ominaisuuksia, jotta voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen.

1. Yleiskauha 2,05 STD, LohiMet

 • Hinta: 995 €
 • Toimitusaika: 1-2 viikkoa
 • Ominaisuudet: Tämä yleiskauha on suunniteltu monipuoliseen käyttöön. Se tarjoaa reilusti tilavuutta ja hyvän mallisen muotoilun, mikä tekee työskentelystä tehokasta.

2. Lumikauha 2,4 STD, Lohimet

 • Hinta: 1490 €
 • Toimitusaika: 1-2 viikkoa
 • Ominaisuudet: Suurempi tilavuus tekee tästä kauhasta ihanteellisen lumen ja muiden kevyiden materiaalien siirtoon. Se on suunniteltu kestämään kylmää ja kosteutta, mikä on tärkeää lumitöissä.

3. Lumikauha 2,7 HD, Lohimet

 • Hinta: 1990 €
 • Toimitusaika: 1-2 viikkoa
 • Ominaisuudet: Tämä malli on vieläkin tilavampi ja kestävämpi, mikä tekee siitä sopivan suurempiin lumitöihin ja kevyiden materiaalien siirtoon.

4. Yleiskauha 1,45 STD Euro, Lohimet

 • Hinta: 835 €
 • Toimitusaika: 1-2 viikkoa
 • Ominaisuudet: Kompaktimpi kauha, joka soveltuu erinomaisesti monipuolisiin töihin. Tämä malli on erityisen sopiva pienempiin traktoreihin.

5. Lumikauha, Trima, MP kiinnikkeillä

 • Hinta: 1494 €
 • Toimitusaika: 1-2 viikkoa
 • Ominaisuudet: Tämä lumikauha on varustettu Trima- ja MP-kiinnikkeillä, mikä tekee siitä yhteensopivan useiden eri traktorimallien kanssa. Erinomainen valinta lumitöihin ja kevyempien materiaalien käsittelyyn.

Miksi valita nämä kauhat?

Nämä kauhamallit tarjoavat monipuolisuutta ja luotettavuutta, joka on välttämätöntä maatalouden ja ulkotöiden tehokkaassa suorittamisessa. LohiMetin valmistamat kauhat ovat tunnettuja kestävyydestään ja laadustaan, joten ne ovat pitkäikäinen sijoitus työvälineisiisi. Lisäksi monipuoliset kiinniketyypit ja mallit takaavat, että löydät juuri sinun traktoriisi sopivan ratkaisun.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *