tarmo piennarmurskain

Maatilakaivurit – 2024 esittely

Teksti sisältää mainoslinkkejä (merkitty *)

Maatilakaivuri on maatalouden kenttien monitaituri, joka on suunniteltu vastaamaan maanviljelijöiden moninaisiin haasteisiin. Tämä kone, tunnettu myös nimillä traktorikaivuri tai takakauhakuormaaja, mullistaa perinteiset maatalouskäytännöt tarjoamalla yhden ratkaisun useisiin työtehtäviin. Tässä artikkelissa pureudumme siihen, miksi jokaisen maanviljelijän kannattaa harkita maatilakaivurin hankkimista osaksi kalustoaan.

Hydraulinen kaivuri, 3-pistekiinnitys, Tarmo (5289 €)

Laitteen kiinnitys tapahtuu traktorin ohjaamoon, ja se on yhteensopiva CAT2-kiinnityksen kanssa. Tämä tekee siitä kätevän lisävarusteen monenlaisiin tehtäviin traktorilla.

Kaivurin tekniset tiedot ovat seuraavat:

 • Kaivuusyvyys on 2200 mm, mikä mahdollistaa syvienkin kaivantojen tekemisen.
 • Puomin kääntökulma on 180°, antaen laajat työskentelymahdollisuudet ilman, että konetta täytyy siirtää.
 • Kuormauskorkeus, kun kauha on 60 asteen kulmassa, on 1850 mm, mikä mahdollistaa materiaalin siirtämisen ja lastaamisen korkeisiin paikkoihin.
 • Tasapainotuskulma maksimissaan 10° tarjoaa vakauden kaltevillakin pinnoilla.
 • Ulottuvuus kääntökeskiöstä on 3200 mm, joten voit saavuttaa kaukaisemmatkin alueet helposti.
 • Kauhan kääntökulma on myös 180°, mikä lisää monipuolisuutta kaivutöissä.
 • Tukijalkojen leveys kaivuasennossa on 1750 mm ja kuljetusasennossa 1180 mm, tarjoten hyvän vakauden työskentelyn aikana ja helpon kuljetuksen.
 • Korkeus kuljetusasennossa on 2120 mm ja ulkonema 1230 mm, mikä tekee siitä kompaktin liikenteessä.
 • Lähtöpisteen kulma on 21°, mikä auttaa tehokkaassa maan poistossa.
 • Kauhan leveys on 300 mm, sopien pienempiin kaivutöihin.
 • Kauhan ja kaivuvarren kaivuvoimat ovat vastaavasti 1175 kg ja 895 kg, tarjoten riittävästi voimaa vaativiinkin tehtäviin.
 • Käyttöpaine on 160 bar, ja hydraulijärjestelmän virtausvaatimus on vähintään 20 l/min.
 • Kokonaispaino kauhan kanssa on 450 kg, tehden siitä suhteellisen kevyen lisälaitevaihtoehdon.

Jos kaivuria halutaan käyttää CAT1 nostovarsien kanssa, tarvitaan lisäksi vetovarren tappi, holkki (joka on leikattava sopivaan kokoon) ja työntövarsi, jotka mahdollistavat yhteensopivuuden ja turvallisen käytön.

Kaivurin käyttäjäkokemukset ovat positiivisia, erityisesti pienemmissä ja ahtaissa työmaissa, joissa suuremmat kaivinkoneet ovat kömpelöitä. Käyttäjä kertoo käyttäneensä laitetta monenlaisissa projekteissa, kuten kaapeliojien kaivamisessa, salaojituksessa ja pihatien varsiojien tekemisessä, ja on huomannut, että tämä kaivuri tarjoaa huomattavasti paremman joustavuuden ja tehokkuuden verrattuna perinteiseen traktorikaivuriin näissä tehtävissä.


Miksi maatilakaivuri on maatalouden pelinmuuttaja?

Monipuolisuus ja Joustavuus: Maatilakaivurin ydinvoima piilee sen kyvyssä suorittaa lukuisia tehtäviä yhdellä koneella. Olipa kyse sitten kaivamisesta, tason oikaisusta, lumen auraamisesta tai kuormien siirtämisestä, maatilakaivuri hoitaa tehtävän tehokkaasti. Tämän joustavuuden ansiosta maanviljelijät voivat vähentää tarvetta useammille yksittäisille koneille, mikä säästää aikaa, tilaa ja ennen kaikkea rahaa.

Kustannussäästöt: Maatilakaivurin hankkiminen on merkittävä alkuinvestointi, mutta sen tuoma hyöty ylittää kustannukset pitkällä aikavälillä. Sen sijaan, että sijoittaisit erillisiin koneisiin kuten kaivinkoneeseen, kuormaajaan tai lumilinkoon, saat kaikki nämä toiminnot yhdessä paketissa. Tämä ei ainoastaan vähennä hankintakuluja vaan myös ylläpitokustannuksia ja varastointitarvetta.


Usein Kysytyt Kysymykset Maatilakaivurista

Mikä on maatilakaivuri?

Maatilakaivuri on traktoriin kiinnitettävä työlaite, joka mahdollistaa monenlaiset maanmuokkaus- ja kaivuutyöt maatilalla tai pienissä rakennusprojekteissa. Se kiinnitetään tavallisesti traktorin takaosaan ja voi sisältää etukuormaajan.

Mihin maatilakaivuria voi käyttää?

Maatilakaivuria voi käyttää monipuolisesti esimerkiksi kaapeliojien kaivamiseen, salaojitusten tekemiseen, perustusten kaivamiseen, lumen poistoon ja maa-aineksen siirtämiseen.

Mitä tarkoittaa CAT2-kiinnitys?

CAT2-kiinnitys viittaa traktorin kolmipistekiinnityksen luokkaan, joka määrittelee kiinnikkeiden koon ja etäisyyden toisistaan. CAT2 on yleinen kiinnitysstandardi suuremmille traktoreille ja työlaitteille.

Mikä on maatilakaivurin kaivuusyvyys?

Tässä esimerkissä mainittu maatilakaivuri voi kaivaa jopa 2200 mm syvyyteen, mikä mahdollistaa syvien kaivantojen ja ojien tekemisen.

Kuinka laaja on puomin kääntökulma?

Puomin kääntökulma on 180 astetta, mikä mahdollistaa laajan työskentelyalueen ilman, että traktoria tarvitsee siirtää.

Voiko maatilakaivuria käyttää lumitöihin?

Kyllä, maatilakaivuria voidaan käyttää lumitöihin, kunhan siihen on kiinnitetty sopiva työlaitteet, kuten lumikauha tai lumilinko.

Mikä on maatilakaivurin kokonaispaino?

Tässä esimerkissä mainitun maatilakaivurin kokonaispaino kauhan kanssa on 450 kg. Paino voi vaihdella mallista ja valmistajasta riippuen.

Tarvitaanko erityiskoulutusta maatilakaivurin käyttöön?

Maatilakaivurin peruskäyttö on suhteellisen yksinkertaista, mutta turvallisuussyistä ja tehokkaan käytön varmistamiseksi suositellaan koulutusta tai perusteellista perehdytystä ennen käyttöä.

Miten huollan maatilakaivuria?

Maatilakaivurin huoltoon kuuluu säännölliset tarkastukset, hydraulijärjestelmän öljyn ja suodattimien vaihto, liikkuvien osien voitelu ja kuluvien osien, kuten kauhan hampaiden, tarkistus ja tarvittaessa vaihto. Noudata aina valmistajan huolto-ohjeita.

Voinko kiinnittää maatilakaivurin mihin tahansa traktoriin?

Ei välttämättä. Maatilakaivurin kiinnittäminen edellyttää, että traktori on yhteensopiva kiinnityksen ja hydraulijärjestelmän vaatimusten kanssa. Tarkista traktorisi valmistajan ohjeet ja varmista, että se sopii valitsemaasi kaivurimalliin.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *