juontokoura

Juontokoura: Tarmo JK150 – Maatilan monitoimityökalu

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä *

Kun kyseessä on metsätyöt ja maatilan moninaiset nosto- ja siirtotehtävät, Tarmon juontokoura JK150 tarjoaa vertaansa vailla olevan tehokkuuden ja monipuolisuuden. Tämä traktorin takanostolaitteeseen asennettava koura on suunniteltu kestämään vaativiakin olosuhteita, tarjoten käyttäjälleen luotettavuutta ja suorituskykyä työn jokaisessa vaiheessa.

Hinta: 2489 €

Suunnittelu ja ominaisuudet

Juontokoura JK150 on rakennettu kestämään. Sen robusti rakenne takaa pitkän käyttöiän, vaikka sitä käytettäisiin päivittäin raskaimmissakin tehtävissä. Leukojen avautumisen maksimileveys on 170 cm, mikä mahdollistaa suurtenkin puunrankojen nostamisen ja siirtämisen vaivattomasti. Lisäksi kouran mitat, 150 × 170 × 96 cm (korkeus × pituus × leveys), tekevät siitä sopivan kokoisen monenlaisiin töihin.

Kouran käyttönopeus on 15 km/h, ja siirtonopeus nousee jopa 20 km/h, mikä tekee työskentelystä nopeaa ja tehokasta. Hydraulijärjestelmän nimellispaine on 16 MPa, tarjoten tarvittavan voiman vaivattomaan ja turvalliseen käyttöön. Puomin pituus niveltapista kourien päähän on 130 cm, mikä mahdollistaa hyvän ulottuvuuden työskentelyssä.

Hydraulinen sivuttaiskääntö on yksi JK150:n huomattavimmista ominaisuuksista. Se helpottaa rankojen poimimista ajouran vierestä, mahdollistaen työskentelyn ilman, että traktoria tarvitsee jatkuvasti siirtää. Tämä säästää sekä aikaa että polttoainetta, ja tekee työskentelystä sujuvampaa ja ergonomisempaa.

Tehokkuutta ja kestävyyttä

JK150:n kouran sylinterin ulkohalkaisija on 74 mm ja varren paksuus 36 mm, kun taas sivusiirron sylinterin ulkohalkaisija on 60 mm varren ollessa 28 mm paksu. Tällaiset mitat takaavat, että koura pystyy käsittelemään suuria kuormia ilman, että sen mekaaninen rakenne kärsii.

Lisäksi vastapankko lisää kouran käyttövakautta, mikä on erityisen tärkeää, kun käsitellään raskaita tai hankalasti muotoiltuja kappaleita. Laite painaa 365 kg, mikä kertoo sen vankkumattomasta rakenteesta, mutta on silti tarpeeksi kevyt, jotta se ei kuormita traktoria liikaa.

Tarmon juontokoura JK150 on ihanteellinen valinta maatilan tai metsätalouden monipuolisiin tarpeisiin. Sen kestävyys, monipuolisuus ja käyttäjäystävällisyys tekevät siitä arvokkaan työkalun, joka maksimoi tuottavuuden minimoiden samalla työhön käytettävän ajan ja vaivan. Olipa kyseessä sitten puun rankojen nostelu, pinoaminen tai muut nosto- ja siirtotehtävät, JK150 tarjoaa luotettavan ratkaisun vuosiksi eteenpäin.


Usein kysytyt kysymykset Tarmon juontokourasta JK150

Miten Tarmon juontokoura JK150 kiinnitetään traktoriin?

Tarmon juontokoura JK150 on suunniteltu kiinnitettäväksi suoraan traktorin takanostolaitteeseen. Kiinnitys on yksinkertainen ja nopea prosessi, joka ei vaadi erikoistyökaluja. Varmista ennen kiinnitystä, että traktorisi nostolaitteen mitat ja kapasiteetti ovat yhteensopivia kouran kanssa.

Voiko juontokouraa käyttää kaikenkokoisten puiden käsittelyyn?

Kyllä, juontokoura JK150:n leukojen välinen maksimi avautumisleveys on 170 cm, mikä tekee siitä sopivan monenlaisen puutavaran, myös suurikokoisten rankojen, käsittelyyn. Kuitenkin on tärkeää arvioida puun paino ja koko suhteessa kouran nostokykyyn ja traktorin kapasiteettiin, jotta työskentely pysyy turvallisena.

Mikä tekee juontokourasta erityisen käyttäjäystävällisen?

Erityisen käyttäjäystävälliseksi Tarmon juontokouran JK150 tekee sen hydraulinen sivuttaiskääntö, joka mahdollistaa rankojen poimimisen ajouran vierestä ilman, että traktoria tarvitsee jatkuvasti liikuttaa. Tämä säästää aikaa ja vähentää polttoaineen kulutusta. Lisäksi kouran suunnittelussa on kiinnitetty huomiota ergonomiaan ja työn tehokkuuteen.

Kuinka huollan ja pidän huolta juontokourasta?

Juontokouran ylläpito ja huolto ovat tärkeitä sen pitkäikäisyyden ja suorituskyvyn kannalta. Tarkista säännöllisesti kaikki hydrauliliitännät vuotojen varalta, rasvaa liikkuvat osat tarpeen mukaan ja tarkista puomin sekä kouran kiinnityspisteet löystymisen varalta. Myös kouran hydraulisylintereiden kunto on hyvä tarkistaa säännöllisesti. Noudata valmistajan huolto-ohjeita parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *